Депутат от ПФ сезира главния прокурор за случая в Крива бара
14.11.2016г.

Народният представител от Патриотичния фронт д-р Султанка Петрова внесе в понеделник, 14 ноември, сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров по повод излъчения по Нова телевизия репортаж „Деца за продан“, разкриващ потресаващи корупционни практики, свързани с приемната грижа в България.

Случаят от монтанското село Крива бара, при който социален работник изнудва приемен родител, предизвика голямо обществено възмущение.

Д-р Султанка Петрова отдавна се занимава с дейност в защита на правата на децата и е организирала в тази връзка редица кръгли маси в Народното събрание. По нейно настояване парламентът прие предложението на Патриотичния фронт за извършване на пълен одит от Сметната палата на Държавната агенция за закрила на детето по отношение на процеса по деинституционализация.

Сега тя настоява да се извърши проверка по случая в Крива бара, където в приемни семейства са настанени 14 деца, а много хора от селото свидетестват, че тази грижа се е превърнала за някои в доходоносен бизнес. Както твърди в телевизионния репортаж приемната майка Будинка Ангелова, досега е наплатила 900 лева на социалната работничка Иванка Каменова.