Христиан Митев: Патриотичният фронт няма да подкрепи бюджет 2017
Депутатът припомни, че патриотите настояват за увеличаване на размера на минималната пенсия на 300 лева, колкото е прагът на бедността
16.11.2016г.

Проектът за бюджета на държавата за следващата година предвижда запазване на данъците, увеличаване на пенсионната вноска с 1 процентен пункт, повишение на пенсиите от 1 юли с 2,4 на сто и на минималната заплата - до 460 лева, още от януари.

Патриотичният фронт няма да подкрепи бюджета при тези параметри и при липсата на диалог, заяви депутатът от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Христиан Митев. Той припомни, че патриотите настояват за увеличаване на размера на минималната пенсия на 300 лева, колкото е прагът на бедността.

„Посочихме откъде да взети тези средства, въпросните три милиарда лева, които непрекъснато ги слушаме като изявление от страна на министър-председателя като преизпълнение на приходната част в бюджета, мисля че са достатъчни, а и нашите изчисления показват, че около 700 милиона лв. са достатъчни за увеличаване на минималната пенсия до този размер от преизпълнението на приходите“, каза още Христиан Митев.

Десант