Липсата на контрол и на политическа воля не позволяват увеличаване на пенсиите
18.11.2016г.

Най-лесният и най-ефективния начин за отражение върху икономиката е да бъдат увеличени доходите на първо място на българските пенсионери с пряко отражение върху вътрешното потребление. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ПФ Димитър Байрактаров по време на дебатите по законопроекта за държавния бюджет за 2017 година, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Съотношението е, че всеки вкаран лев в увеличаване на доходите на българските пенсионери носи минимум 3 нови лева в българската икономика. Само това разкрива над 150 хиляди нови работни места и дава ръст на икономиката с около 1,4 %“, посочи той и допълни, че това не се прави и се определя като популизъм.

„Този бюджет не е обсъждан с ПГ на ПФ, така както би следвало да бъде направено от гледна точка на елементарна политическа култура. Този бюджет е консервативен и лесно изпълним“, заяви Димитър Байрактаров. „Много е лесно да кажеш, че няма пари в държавата и не можеш да увеличиш пенсиите, което не е вярно“, коментира той.

Според него липсата на контрол и на политическа воля не позволяват увеличаване на пенсиите.

Източник: Агенция ”Фокус”