Обединени патриоти: Арести и присъди за тези, които палят и демострират неуважение
25.11.2016г.

Извършителите на бунта в Харманли да бъдат изведени извън страната. Това е позицията на „Обединени патриоти”, обявена в деня на размириците пред журналисти в парламента.

Народният представител Искрен Веселинов от ВМРО в групата на Патриотичния фронт обясни, че това е инцидент, който „Обединени патриоти” са предвиждали. По думите му трябва да има репресивна реакция и министърът на вътрешните работи да я организира незабавно.

Всички, които палят, горят и демонстрират неуважение към българския народ и институции, трябва да бъдат депортирани в най-спешен порядък. Да понесат цялата отговорност на закона - арести, излежаване на присъди и всичко останало, категоричен е Веселинов.

Според Борис Ячев от НФСБ организаторите на бунта трябва да бъдат депортирани.

Това са хора, които нямат статут. Спрямо тях трябва да се приложат и мерки от международното законодателство и да се върнат от където са дошли, каза Ячев.

Тези, които палят и безчинстват, да бъдат извозени на момента извън страната. Да се установят извършителите, а които са мятали камъни по българския полицай, палили и чупили, да понесат цялата строгост на закона, както и да бъдат изведени извън страната, каза и Николай Александров от „Атака“.