Патриотите направиха предложения за решаване на проблемите с мигрантите у нас
25.11.2016г.

Днес, 25 ноември, от парламентарната трибуна в Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов прочете декларация във връзка със събитията от предишния ден в бежанския лагер в Харманли. Ето пълният й текст:

”Многократно от тази трибуна, ние патриотите, говорихме за проблемите с нелегалната имиграция, често бяхме обвинявани от всевъзможни псевдо-правозащитници и либерали космополити че сме ксенофоби, нетолерантни и прочее.

Многократно сме заявявали, че абсолютно сбърканата европейска политика по отношение на нелегалната имиграция, която се следва и от българските власти ще доведе до тези проблеми.

Всъщност през последните години когато поставяхме проблемите с нелегалната миграция ние от тази парламентарна трибуна сме изразявали недоволството опасенията и страховете на българските граждани.

От години говорим, че не става дума за клети бежанци бягащи от военен конфликт а за голямо нашествие на пришълци към европейския континент и, че България която се намира на прага на християнската цивилизация и ислямския свят ще бъде една от най-потърпевшите от това нашествие

Политиката на българските власти, които смятаха, че може да ни се размине, ние винаги окачествяваме като подценяване и липса на воля за крути мерки.

От тази гледна точка, имигрантския бунт в Харманли изненада властите, но не изненада нас и гражданите - потърпевши от набезите на нашествието.

Само последните два месеца гражданите на Харманли организираха 4 протеста в качеството си на съвестни български граждани, изискаха от властта защита на живота и здравето си от носените от мигрантите заразни и паразитни болести, част от които непознати на нашия континент, а други отдавна изкоренени. Поискаха лагерът да бъде закрит и изнесен на самата гранична бразда.

Бунтът и вандалските действия, при които бяха унищожени вещи и имущество платени от българските данъкоплатци само потвърждава, че тези хора не са клети бежанци, които страдат и би трябвало да са благодарни за условията на живот, платени им от българското общество. В този лагер има фитнес зали, баскетболни и футболни игрища, зали за отдих и рекреация, условия които, уважаеми дами и господа, няма в нито един старчески дом или дом за сираци в България

Нелегалните натрапници си позволиха да изгорят българският национален трибагреник. При безредиците в Харманли са ранени 24 български полицаи. Поздравяваме тези българските полицаи, които изпълниха служебния си дълг и защитиха българските граждани и доказаха че България не е държава без закони.

На 27-ми октомври тази година, силно притеснени от ситуацията, когато предложихме на НС решение ние отново настояваме за :

1. РЕШЕНИЕ

2. За организация за настаняване в общежития от закрит тип на всички имигранти, преминаващи незаконно държавната граница на Република България с мотиви към него.

3. Задължава Министерски съвет да засили мерките за охрана на държавната граница и центровете за настаняване на имигранти, вкл. да разпореди при необходимост за справяне с масови безредици употреба на сила, като напр. водни оръдия, газови гранати, огнестрелно оръжие и др.

4. Да направи спешни постъпки за подписване на двустранни споразумения за реадмисия с Афганистан, Пакистан, Ирак и др. страни, чиито граждани са системни нарушители на държавната граница.

5. Да предприеме мерки за организация настаняването на всички имигранти, преминаващи незаконно държавната граница на Република България единствено в общежития от закрит тип извън населените места.

С оглед на последните събития е необходимо изграждането на специализирани лагери от закрит тип, тъй като развитията от последната нощ показаха непригодност на лагера в Харманли за овладяване на масова агресия. Тези лагери задължително трябва да бъдат близо до границата, извън населени места и да осигурят краткотрайно задържане, до екстрадацията на лицата.

В светлината на приетото от ЕП решение за замразяване на преговорите за членство на Турция в ЕС е възможно да станем обект на агресия от страна на турския диктатор. Още веднъж – преградното съоръжение по българо-турската граница трябва да бъде спешно завършено и съоръжено с необходимите материално-технически средства за наблюдение, сигнализация, охрана.

Ние имаме едно Отечество, което сме длъжни да защитим!

Да живее България!”