Валери Симеонов: Патриотите може да подкрепят РБ, но с условие
Пенсии, бежанци, енергетика – това са темите с приоритет за Патриотичния фронт, уточни лидерът на НФСБ от ефира на Канал 3
06.12.2016г.

Патриотите ще подкрепят Реформаторите в напъна им да съставят кабинет, но само ако има съвпадение между техните управленски програми. Това заяви за Канал 3 лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ и съпредседател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той изреди условията, на които ще държат най-много националистите, групирани тематично - пенсии, бежанци, енергетика.

На първо място ПФ не се отказват от намерението си за вдигане на пенсиите, нито за изваждането на бежанските центрове от населените места и разполагането им покрай границата, както и съществуването им само под затворен тип.

Покрай условието за решаването на бежанския проблем националистите ще настояват да се разчисти бул. ”Мария-Луиза” от нелегални мигранти, както и да се ускори експулсирането на всички онези, които не са бежанци.

Сред другите червени линии, които ПФ няма да пресекат, е ревизията в енергетиката и затварянето на двата американски ТЕЦ-а. Цената на тока също не трябва да се повишава, ако ще се разчита на рамото на ПФ, стана ясно от думите на Симеонов.

Възможно е също така да се повдигне въпросът за програмата за енергийната ефективност, по-известна като ”санирането на панелките” - да бъде прекратена или пък редуцирана откъм средства, но това ще е тема, която подлежи на преговори.

Валери Симеонов обясни, че към момента не е имало разговори с Реформаторите, защото всички чакат първо връчването на третия мандат и едва след това ще започнат консултациите. Преди това обаче по реда си за връчване и връщане на мандата ще мине БСП.