Курсанти от НВУ „Васил Левски“ се срещнаха с депутати от Патриотичния фронт
Армията е институция. Единствено в нея останаха категории като дълг, чест, достойнство, доблест и приятелство, каза зам.-председателят на НС Красимир Каракачанов
07.12.2016г.

В навечерието на студентския празник по покана на народните представители от великотърновския избирателен район на посещение в Народното събрание бяха командният състав и курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Срещата е организирана от депутата от Патриотичния фронт доц. Милен Михов.

Армията е институция - няма силна държава без силна армия. Това каза заместник-председателят на 43-то Народно събрание Красимир Каракачанов.

Състоянието на нашата войска е незавидно. Трябва спешно превъоръжаване и подобряване заплащането и перспективите на военнослужещите, подчерта той.

Каракачанов отново обърна внимание на тежката обстановка с мигрантите по границите и настъпващия ислямски фундаментализъм.

Армията е институция. Единствено в нея останаха категории като дълг, чест, достойнство, доблест и приятелство - няма силна държава без силна армия. На вашите плещи ще падне тежестта да върнете гордостта и силата на пагона, обърна се към курсантите Каракачанов.

Ръководителят на групата кадети офицер Панчев изрази благодарността си за загрижеността и отговорното отношение на депутатите към проблемите на армията и подчерта, че да си офицер е призвание и момчетата и момичетата, които тръгват по този път, отдават живота си на България.