Патриотите ще подкрепят правителство на Реформаторския блок
Приоритетите на ПФ са повишаването на пенсиите, решаването на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаването на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес.
08.12.2016г.

Патриотичният фронт ще подкрепи евентуално правителство на Реформаторският блок. Това обяви съпредседателят на парламентарната коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ ПФ Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание след срещата с реформаторите.

Консултациите по инициатива на РБ са във връзка с обявеното от формацията намерение за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание, след получаването на третия мандат от президента в понеделник.

От Реформаторския блок вече заявиха, че ще преговарят с всички, без ДПС, ДОСТ и БСП. Вече са проведени срещи и с ГЕРБ, но от най-голямата парламентарна група заявиха, че по същество ще разговарят за мнозинство едва след връчването на мандата.

Първите две по големина политически партии в парламента – ГЕРБ и БСП, вече върнаха мандата, а държавният глава обяви, че ще даде третия на реформаторите.

„Ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети. Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост“, посочи Валери Симеонов.

Приоритетите на патриотите продължават да са повишаването на пенсиите, решаването на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаването на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес.