Валери Симеонов: Борисов да се оттегли от политиката!
Политическата криза беше предизвикана от безотговорното поведение на министър-председателя, категоричен е лидерът на НФСБ
09.12.2016г.

Политическата криза беше предизвикана от безотговорното поведение на министър-председателя Бойко Борисов, който реши, че трябва да си връща на цяла България за това, че е загубил президентските избори. Нека се оттегли от политиката и да стане почетен председател като Ахмед Доган. Това е най-доброто, което и народът пожела.

Така от партия за лично ползване, ГЕРБ ще може да се превърне в една нормална политическа сила. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов тази сутрин пред телевизия „България он еър“.

Според него до момента правителството е свършило достатъчно работа, за да му се даде много добра оценка. По думите му за последните две години България има стабилно развитие, както и стабилно мнозинство в парламента. Това не трябвало да се променя с едни евентуални предсрочни избори.

Той уточни, че обещаната подкрепа за Реформаторския блок в опита му да състави кабинет не е самоцел. По време на консултациите с реформаторите вчера е била заявена принципна подкрепа за правителство в състава на сегашния парламент, тъй като предсрочните избори ще навредят на страната и ще парализират институциите.

Въпреки това обаче Валери Симеонов бе категоричен, че патриотите са готови за избори и дори прогнозира ръст на подкрепата за тях - 15% и над 40 депутати в следващия парламент.

Че се върви към предсрочни избори, става все по-ясно. Малко след участието на Валери Симеонов в сутрешния блок на „България он еър“, Реформаторският блок обяви, че ще върне в понеделник мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев, веднага след получаването му.