Патриотите няма да подкрепят отпускането на още един милиард за саниране
15.12.2016г.

На ГЕРБ им е лесно в Народното събрание, защото са длъжни „да сърбат попарата, надробена от техния лидер”, коментира в четвъртък пред БНР съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той прогнозира, че поредната предизборна кампания ще бъде „абсолютно безсмислена”, защото разположението на силите в следващото Народно събрание ще бъде сходно и по думите му отново ще се отиде на трипартиен формат на управление.

От изявлението му стана ясно, че патриотите са готови да проведат официални разговори с Реформаторския блок за съставяне на ново правителство. „Ако не бъдем поканени – да си търсят друго мнозинство“, допълни той.

Валери Симеонов потвърди, че ПФ е против гледането на антикорупционния закон в момента. Това коментира лидерът на НФСБ по повод заплахата на ДБГ, която е част от реформаторите, че няма да подкрепи правителство с мандата на РБ, ако антикорупционният закон не бъде върнат в дневния ред на правната комисия.

„Не искаме да влизаме в обсъждането на такъв законопроект, който може да се превърне в оръжие за разчистване на политически противници, в парламент, на който му остават двадесетина работни дни, има риск дори да не можем да го завършим”, декларира той.

Искането на правителството Народното събрание да одобри още 1 милиард лева по програмата за саниране, Симеонов окачестви като „повече от безотговорно пилеене на държавни пари”. Той бе категоричен, че Патриотичният фронт няма да подкрепи втори милиард за „това спорно, най-малко от корупционна гледна точка, саниране. Кого ще ядосаме и кого ще зарадваме е последната ни грижа“ – обобщи председателят на ПП на ПФ.