Валери Симеонов: При въвеждане на мажоритарен вот, в парламента ще влязат 1-2 партии
16.12.2016г.

„Ако се въведе мажоритарният вот, в парламента ще влязат 1-2 партии. Тогава ще влязат корпоративни играчи, мутри, чалга певици, футболисти и какви решения ще взима този парламент тогава“, попита лидерът на НФСБ и съпредседател на „Патриотичния фронт“ Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Въпросът му бе породен от коментара на министър-председателя в оставка Бойко Борисов, че ще подкрепи кабинет на Реформаторския блок в 43-то Народно събрание, ако реформаторите и патриотите подкрепят въвеждането на мажоритарна избирателна система.

Според него изказването на Борисов от Брюксел е пореден обрат в поведението му. Правилно било да не се бяга от отговорност. ”Върнатият мандат от ГЕРБ и БСП демонстрира липса на отговорност“, допълни съпредседателят на ПП на ПФ.

Относно това дали патриотите ще подкрепят реформаторите за съставяне на правителство, той коментира, че има поставени условия да се повишат минималните пенсии, да се изкарат бежанците от лагерите, както и да се направи ревизия в енергетиката.

„Нека първо да се изясни дали Реформаторския блок ще вземе мандата. Ако те не го вземат, няма списъл да се вкарва в пленарна зала този закон. Няма да има достатъчно време да се разгледа внимателно”, коментира още Симеонов.