Валери Симеонов: В следващото НС ще облекчим още повече условията за селските казани
Това каза председателят на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ по време на дебатите по Закона за акциза и данъчните складове
18.01.2017г.

Смятаме в следващото Народно събрание още повече да облекчим и освободим целия бранш от ограничителните условия за селските казани. Това каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по Закона за акциза и данъчните складове.

Той посочи, че Народното събрание е нанесло тежък удар на производителите на домашна ракия след приемането на решението, което е ограничило възможността да се произвеждат в селски казани спиртни напитки, основно ракия с обем над 500 литра, поставяйки ги в режима на данъчни складове и от друга страна с ограничаването на възможността да работят половин година.

„Този бранш е бранш на на услугите. Това са хора, които са дребни производители. Хора, около които се изхранват по няколко семейства, така че става въпрос за няколко хиляди човека. Така или иначе ние ще опитаме да поставим една точка и да върнем старите условия на стария закон“, коментира той.

По думите му това е една крачка в правилната посока. Според него такива ограничения няма нито в Гърция, нито в Чехия. „Европейска директива не внася ограничение по отношение на категорията на извършителите на услугите, които са тези казани“, каза още Валери Симеонов.

Източник: Фокус

Десант