Валери Симеонов за Радев: Да му дадем 100 дни и да видим какво ще се случи
Лидерът на НФСБ посочи, че Радев няма политически опит, а „от състава на служебния кабинет ще се разбере неговата зависимост от червените олигарси“.
19.01.2017г.

Румен Радев не може да бъде определен като наш президент, коментира лидерът на НФСБ и съпредседател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Bugаriа ОN АIR.

Засега малко сме скептични от информацията, която имаме за този човек, но да му дадем 100 дена и да видим какво ще се случи, добави той.

Валери Симеонов посочи, че Радев няма политически опит, а „от състава на служебния кабинет ще се разбере неговата зависимост от червените олигарси“.

Лидерът на НФСБ заяви още, че не очаква чудеса от новоизбрания държавен глава, като посочи, че президентската институция, и в частност фигурата на президента, са лишени от правомощията, които им се преписват в последните месеци.

На въпрос не е ли важна ролята на президента като обединител на нацията, Валери Симеонов заяви, че дадена фигура може да бъде обединител в кризисни ситуации или въстания, но в конкретния случай ролята на президента е чисто формална.