Валери Симеонов: Водим сериозни разговори за коалиционно споразумение с ВМРО и АТАКА
Ние не подкрепяме партии, а политики и програми, категоричен бе лидерът на НФСБ в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ
01.02.2017г.

Водим сериозни разговори за коалиционно споразумение с ВМРО и АТАКА, в което българските интереси са поставени над всичко. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на „Национален фронт за Спасение на България“ (НФСБ) Валери Симеонов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия тази сутрин.

Във връзка с позициите на политически баласьор, които социологическите агенции отреждат на ПФ и в патриотите ли е ключът дали Борисов или Нинова ще бъдат подкрепени да съставят следващото правителство, председателят на НФСБ заяви: „Нямаме практиката да подкрепяме когото и да било, подкрепяме политики, което се видя в 43-то Народно събрание. Преди две години подкрепихме програма. Тази, която подготвяме в момента, няма да е много по-различна, защото приоритетите ни са постоянни“.

Симеонов допълни, че нямат несъответствия с Красимир Каракачанов и с Волен Сидеров и по отношение на Русия. В програмата на патриотите е заложена категоричната позиция на външната политика. Нямаме разногласия по това, че интересите на България са над всичко, каза лидерът на НФСБ.

„Защо не допуснете вариант, че няма да подкрепим нито БСП, нито ГЕРБ. Ако двете големи партии се прегърнат, което никак не е изключено, ние ще им бъдем най-голямата им опозиция в парламента“, обясни Валери Симеонов.

Той уточни, че в Патриотичния фронт няма хора, които да хвърлят само предизборни обещания и заблуди. „Пенсиите ще се повишават, независимо кой управлява България“, категорично заяви той и добави, че ще патриотите ще продължат да настояват, докато и ще постигнат минимална пенсия от 300 лв.

За целта има внесен от ПФ законопроект, който е защитен с цифри, всичко е изчислено и реално.

Към свършеното от патриотите през изминалите две години в парламента влиза оградата по границата с Турция, запазването на цената на тока, промените в изборното законодателство, ограничаване броя на изборните секции в Турция и пресичане на опитите на съседната държава пряко да се бърка във вътрешнополитическия живот на България, забраната за носене на бурки, закона за горите и др.

Десант