Декларация № 11 на Национален фронт за спасение на България
30.07.2012г.

В последните дни светът живее под сянката на гражданската война в Сирия, в която са замесени както водещите световни сили, така и страни от Близкия изток, заинтересовани от промяна на политическата карта в региона. На този фон се откроява безотговорната външна политика на България, която не само не помага за мирното решаване на кървавия конфликт, но активно допринася за неговото интернационализиране.

Националният фронт за спасение на България изразява безпокойството си от водената от министър Николай Младенов едностранна дипломация в близкоизточния регион, изцяло подчинена на интересите на САЩ, Турция и ?зраел. На третата година от управлението на ГЕРБ Николай Младенов си позволи недопустима намеса в сирийската драма, като покани в Правец лидерите на т.нар. сирийска опозиция.

Вместо да заеме неутрална позиция или организира среща на сирийското правителство и бунтовниците, България се конфронтира с легитимното правителство в Дамаск и даде рамо на съмнителни политически субекти, въоръжавани от реакционни арабски режими и на първо място от Саудитска Арабия. А след признанието на военното ведомство на САЩ, че бойци на Ал Кайда се сражават на страната на сирийските антиправителствени сили, България се оказва съюзник на световния тероризъм.

Като националноотговорна партия, решително противопоставяща се на въвличането ни в сирийския конфликт и във всякакви подобни авантюри, НФСБ настоява Николай Младенов незабавно да бъде отстранен от външното министерство. В противен случай страната ни рискува отново да стане мишена на терористична атака.

Войните в ?рак и Афганистан, където бе потъпкано международното право и се проля кръвта на български войници, са горчива поука, която не бива да забравяме.