НФСБ поиска външният министър да отзове Надежда Нейнски от поста посланик в Турция
10.02.2017г.

Днес представители на НФСБ, начело с лидера на патриотичната партия Валери Симеонов, се срещнаха със служебния министър на външните работи Ради Найденов по повод организацията на изборите на 26 март 2017 г. в чужбина и опасността те да бъдат манипулирани в Турция.

„Поставихме въпроса за броя на секциите в Турция, тъй като имаме опасения, че те пак ще бъдат максималния брой 35, въпреки че в закона успяхме да наложим до 35.

На всички ни е ясно, че там се извършват мащабни манипулации, хората не разбират български език и не знаят за какво гласуват. Това се извършва под командата на изселническите организации и чрез техните гласове се манипулират изборите в България“, заяви Симеонов след срещата с външния министър.

На нея председателят на НФСБ е поставил и въпроса да бъдат инструктирани служителите на МВнР декларациите за гласуване извън избирателния списък задължително да се попълват вътре в секциите пред комисията, което досега беше грубо нарушавано.

„Сега като има машинки, на които по-бързо ще се гласува, очаквайте по 4-5 хиляди гласа от секция“, допълни Симеонов.

От НФСБ поискаха също така служебният министър Ради Найденов да отзове Надежда Нейнски от длъжността посланик на Р България в югоизточната ни съседка.

„Надежда Нейнски е използвала поста си на посланик в Анкара, за да разпрати писма до всички изселнически организации от всякакъв калибър и характер, за да ги убеждава, че трябва да поискат откриването на максималния брой секции.

Това не е нейно задължение, достатъчно е да се изнесе информация, така както се изнася за всички останали държави в ЕС и извън него.

Но Нейнски съвсем съзнателно е искала от изселническите организации да подават заявления“, заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.