Валери Симеонов от границата: Подготвяме се за продължителна и упорита борба
Организираният от Турция изборен туризъм в България е най-голямата диверсия в съвременния свят. Затова ще бъдем тук до изборния ден, включително, каза лидерът на НФСБ
24.03.2017г.

Стотици български патриоти блокираха българо-турската граница, за да се противопоставят на изборния туризъм и намесата на Турция във вътрешните работи на България. Точно в 11,00 часа едновременно бяха направени живи вериги на граничните пунктове „Капитан Андреево”, „Лесово” и при Малко Търново.

Сред патриотите на „Капитан Андреево” е и лидерът на „Национален фронт за спасение на България” и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО”Валери Симеонов.

Ето пълното му изявление за необходимостта от отпор на турската агресия, дадено на място от ”Капитан Андреево”:

”Блокадата на Капитан Андреево, която е организирана от ”Обединени патриоти” е крайна мярка срещу продължаващата агресия на турската държава, а именно намесата във вътрешната политика на България. Чрез транспортирането с автобусни ”кервани” на хора, които ще гласуват, без да имат някакво морално право да го правят, се изпълняват разпорежданията както на изселническите организации, така на президента на Турция Реджеп Таип Ердоган.

Тези хора служат на ислямизирането и на необоснованите претенции на турската държава към България и нямат място на наша територия по време на изборите.

Гордея се, че сме тук, на Капитан Андреево, и че ще изпълним своя граждански, политически, морален и патриотичен дълг. Както на ”Капитан Андреево”, така на ”Лесово”, и на ГКПП ”Малко Търново” ние затворихме границите.

Причината да сме тук е, че ние сме хората, които смятаме, че

България трябва да бъде спасена,

да бъде защитена. Искаме да сложим точка на тази практика 27 години да се правим, че не забелязваме, че Турция методично и последователно се намесва и прониква във вътрешната политика на България, включително в религиозните въпроси.

Южната ни съседка се намесва и на местно, и на държавно ниво - чрез включването в българския парламент на директни агенти на турската агентура. Този процес, на който сме свидетели, представлява най-мащабната диверсиална акция в целия свят.

Това, което става и в момента, е изпращане на големи групи диверсанти, които се опитват да саботират държавното устройство на суверенна държава. Такова мащабно транспортиране на диверсанти не е имало и по време на Втората световна война.

Никъде в целия свят няма такова явление – такива огромни групи от хора – десетки хиляди да нахлуват и да променят вътрешния ред на една суверенна държава.

Нашият дълг е да ограничим, дори да преустановим този процес, докато започне нормална работа 44-тото Народно събрание, където ние, Обединените патриоти от НФСБ, Атака и ВМРО, сме си поставили като първостепенна задача отново промяната на Изборния кодекс.

Тази промяна трябва да бъде извършвана така, че да не се налага пак да се събираме и да затваряме границите, защото това не е естествено, не е нормално. Една държава трябва да се защитава не само чрез гражданското общество, но на първо място тя трябва да бъде защитена чрез своето законодателство.

Така че, уверявам Ви, една от първите задачи на ОП в 44-тото НС ще бъде прокарването на законови текстове, които забраняват изборния туризъм.

Успоредно с това поемаме ангажимента

да ограничим броя на секциите в Турция до 6,

така че да няма възможност за голямо влияние в останалите градове на Турция, което се реализира чрез тези 35 секции, които въпреки, че успяхме да намалим четирикратно, все пак са факт.

Предприели сме нужните действия и Ви уверявам, че в тези секции - и това е новината, гласуването ще бъде силно ограничено, защото абсолютно във всяка секция ние, Обединените патриоти, сме изпратили по двама наши членове на комисии, плюс още двама представители на българската държава, пратени от външно министерство.

Това означава, че в секционните избирателни комисии ще има по четирима представители на българската държава, двама от които ще бъдат крайни и всеотдайни патриоти. По този начин, както и с промяната в методическите указания, която беше извършена със съдействието на останалите партии в ЦИК, се забранява попълването на декларации извън изборните секции в Турция и в секциите извън България.

Това означава, че всичките тези така наречени ”сънародници”, подчертавам - ТАКА НАРЕЧЕНИ - ”сънародници” ще трябва да пишат декларации на език, който отдавна не владеят, забравили са или въобще не познават. По този начин броят на гласовете от Турция ще бъде силно ограничен и буквално след три дни ще се убедим дали това, което казвам е така или не.

Аз съм сигурен, че при мерките, които сме взели, ако се спазва закона, в една секция няма да има повече от 300-400 гласували. Така че до момента всичко, което е било по нашите сили, сме го направили. Нашите действия не са някакви медийни акции, вършим си работата, а именно да ограничим влиянието на Турция по всички начини.

Основната заслуга за това да сме тук е на хората, които са в нашите редове. Подготвяме се за продължителна и упорита борба, ще бъдем тук до изборния ден включително, за да не допуснем преминаването на изселници - жертви на политиката на Турция и на депутати, които не представляват България. Ние това няма да го позволим, защото за нас интересите на българския народ са над всичко.

Да живее България!”