Валери Симеонов към патриотите на границата: Вие измихте срама от лицето на България!
Над 300 души са в момента само на граничен пункт „Капитан Андреево”. Преминаващи автобуси до обедните часове почти е нямало, което означава, че акцията на патриотите и активната им позиция е дала своя резултат
25.03.2017г.

„Независимо от усилията на някои медии да омаловажат действията ни и умишлено да дезинформират българския народ, истината ще стигне до нашите сънародници. Всеки българин в момента е наша страна. Гордейте се с това, което сте постигнали и което сте направили! Вие измихте срама от лицето на България! Това наше действие даде резултат – броят на преминалите от вчера автобуси рязко намаля. Гласовете, на които разчитаха антибългарските етнически партии, няма да им стигнат.”

Това каза от границата днес Валери Симеонов, който втори ден е на граничния пункт „Капитан Андреево”, заедно с протестиращите, обединени от няколко родолюбиви политически сили, срещу пряката намеса на Турция във вътрешните работи на България.

„През „Капитан Андреево” вчера успяха да преминат само няколко автобуса с изборни туристи, и то след като бяхме брутално изблъскани от пътя по нареждане на служебното правителство. Същото, което се тупаше в гърдите, че ще осигури честни и справедливи избори.

С тези се действия това служебно правителство си заби поредния срамен печат на челото. Това историята няма да им го прости!

Снощи от тук се излъчи репортаж, който показа уморени хора, стояли на границата цял ден, седнали да хапнат. Това не е журналистика – да навреш камерата в лицето на тези хора и да ги питаш дали не се чувстват неудобно. Това е пропаганда, отвратително поведение”, каза още Валери Симеонов.

„Грозно е по този начин да се коментира тази искрена проява. Крайно либералните медии много се дразнят, че ние пак сме на верния пулс”, добави Ангел Джамбазки, който също втори ден е там.

Над 300 души са в момента само на граничен пункт „Капитан Андреево”. Преминаващи автобуси до обедните часове почти е нямало, което означава, че акцията на патриотите и активната им позиция е дала своя резултат.

Същото е положението на ГКПП Малко Търново, където в момента има прекомерно струпване на полиция и жандармерия.

Патриотите там имаха разрешение от кмета на граничната община Илиян Янчев да блокират пътя за автобусите с изборни туристи от Турция в България.

След заповедта на служебния премиер Огнян Герджиков жандармерия да разкъса живите вериги и да изблъска протестиращите, за да осигури безпроблемно преминаване на изселниците, Илиян Янчев се отметна и от днес блокадата и протестът са забранени и от самия него.