”Обединени патриоти” и ГЕРБ подписаха управленската програма
13.04.2017г.

На пресконференция днес лидерите на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ представиха управленската си програма.

„Днес се подписваме под документ, който сме твърдо решени да реализираме“ - заяви от името на патриотите съпредседателят на коалицията и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

От своя страна, Бойко Борисов коментира, че ГЕРБ и „Обединени патриоти“ са направили много компромиси, за да се стигне до днешния момент, в който вече има готова управленска програма на бъдещото правителство на страната. „Ние отстъпихме за пенсиите, те за други неща“ - уточни лидерът на ГЕРБ.

И изтъкна, че са направили компромисите, имайки предвид девиза на патриотите „България над всичко“, който много харесват.

Управленската програма е разписана в 21 страници. ”Това значи, че новата коалиция се готви да управлява страната до 2021 г. и може да се нарича ”България 2017-2021”, заяви още лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

От пресконференцията стана ясно, че след Великден преговорите между участниците в бъдещата управленската коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще продължат. Едва другата седмица ще бъде уточнено кой кои министерства ще поеме, затова Бойко Борисов посъветва журналистите да не правят никакви прогнози и спекулации по тази тема.