Валери Симеонов: Журналистическото разследване не е за всеки
Това не е разкритие, а оклеветяване, каза лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединените патриоти в студиото на бТВ по повод тиражираната „сензация“, че имал хотел в Малко Търново, където отсядали служители на гранична полиция
21.04.2017г.

„Журналистическото разследване не е за всеки. Това е някакво оклеветяване. Хотелът „Козият рог“ в Малко Търново е почти празен и така е от миналата година. И от тук започват лъжите. Два месеца идваха по 12 човека от различни поделения. Нямам договор с министерствата. Цените са 70 лв. на стая за петък и събота. През седмицата са 30 лв. на легло. В тези 30 лева има три пъти хранене, суха храна, безплатен интернет, СПА център, фитнес зала, зала за бокс, зала за тенис и всички други екстри на един хотел.”

Това каза Валери Симеонов в студиото на bT тази сутрин по повод „разкритията“ на журналиста Васил Иванов, чието име нашумя тези дни покрай нечистоплътните му изяви – в продължение на месеци той записвал подмолно разговорите си по телефона със свои колеги от Нова ТВ, а Слави Трифонов единствен му даде трибуна, да изсипе цялата кал срещу тях в шоуто си.

„Всяка година регистрирам в декларациите си, че съм съдружник, не управлявам бизнес. Никой не може да ме упрекне в укриване на данъци, плащам си всичко”, допълни Валери Симеонов.

”В ”Шоуто на Слави” имаше един друг елемент. Имаше няколко интервюта на хора със замазани лица, които лъжеха. Осъдих Бареков в ТВ7 през 2015 г. за клевета, осъдих ”Уикенд” заради същата глупост. Следващият скалп, който ще закача на стената е може би този на Слави Трифонов. Появява се някакъв успешен или неуспешен водещ и започва да вади подобни лъжи. Хората са различни. Не слагайте политиците под общ знаменател. Парламентът трябва да бъде уважаван - добър или лош”, каза още Симеонов.

На въпрос дали депутатите ще се откажат от заплатите си в парламента, той отговори, че това трябва да се гласува и да събере достатъчно гласове.

”Няма ли да ме поздравите, че спряхме ДОСТ да влезе в парламента? ДОСТ приключи!” - каза в студиото на бТВ Валери Симеонов.

На въпрос дали ще става министър, той отговори така:

”Не мога да кажа дали ще бъда министър. Не сме коментирали до момента кой какъв пост ще заеме. Всеки ден ми се задава този въпрос. Какво? Да ви излъжа ли? Математически като се пресметне, 4 позиции в МС трябва да са наши. За момента е по-важно, че съгласувахме програмата и сега ще работим върху коалиционното споразумение. После ще говорим за министри. Не ми е детска мечта да стана министър, но ако се наложи ще поема тази отговорност. Дали бих поискал - по-скоро не. А дали ще стана, ако се наложи - да”, категорично отсече той.

Десант