Валери Симеонов настоя Сюлейман Гьокче да бъде отстранен
26.04.2017г.

Посланикът на Турция в България трябва да бъде отстранен – това заяви в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на ”Обединени патриоти” Валери Симеонов. Той е категоричен, че Сюлейман Гьокче се меси във вътрешните работи на страната ни, което е недупостимо за един дипломат.

„Сюлейман Гьокче обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създадат структури на новата партия. Той участваше пряко и косвено в предизборната кампания”, коментира Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ попита в ефира: „Какво означава да се съобразяваме. Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме”.

Валери ​Симеонов настоя също така да бъде отзован посланика на България в Турция Надежда Нейнски, която в дните преди парламентарния вот е обикаляла изселническите организации в Турция да ги агитира да подават заявления за гласуване с цел да се открият повече избирателни пунктове в югоизточната ни съседка. Нещо, което не й влиза в задълженията - изтъкна гостът на ”Здравей България”.