Валери Симеонов: Ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили
До последно Румен Порожанов се представяше за наше предложение, но той е предложение на ГЕРБ, каза лидерът на НФСБ и вицепремиер в кабинета „Борисов 3“
04.05.2017г.

Ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили. Това е обявено, записано в нашето споразумение, че ние можем и имаме правото да предлагаме хора, които не са политически ангажирани.

Това каза пред журналисти в парламента Валери Симеонов, председател на НФСБ, народен представител от ПГ на „Обединени патриоти” и номиниран за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика в правителството „Борисов 3”, преди гласуването на персоналния му състав в Народното събрание.

На въпрос какви ще бъдат приоритети му в изпълнителната власт, Валери Симеонов отговори: „Програмата. Четете програмата”. 

Валери Симеонов не коментира кой ще поеме ръководството на парламентарната група на „Обединени патриоти”, след като двама от съпредседателите - той и Красимир Каракачанов, влязат в изпълнителната власт.

„В България, в Народното събрание, ръководители дал Господ”, заяви Симеонов. 

„Нашите министри са трима - Красимир Каракачанов, Нено Димов и Емил Караниколов. До последно в обществената телевизия и Румен Порожанов се представяше за наше предложение, но той е предложение на ГЕРБ, каза малко по-късно пред БНТ Валери Симеонов.

Той добави, че лично е поискал да отговаря за борбата с демографската криза: „Заложили сме си сериозни цели, затова пожелах да отговарям за икономиката и демографията.

Поемаме отговорността изцяло върху себе си, няма да има прехвърляне на топката, както в предишни управления. Ще отговаряме за цялостното поведение на правителство“, каза той и допълни, че има желание за цял 4-годишен мандат.