Гергана Микова от НФСБ е новият областен управител на Стара Загора
Ще продължа да работя в този дух, с чест и достойнство, каза регионалният координатор на Националния фронт
10.05.2017г.

На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова, която два мандата е общински съветник в местния парламент в Стара Загора. Завършила е българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Както Десант вече писа, Министерският съвет назначи двадесет и двама областни управители, освобождавайки досегашните.

С изключително голяма отговорност приемам поста, така както и досега съм изпълнявала обществените си ангажименти, коментира Гергана Микова назначението си пред старозагорския офис на „Дарик“.

”Не смятам по никакъв начин да променям отношението и задълженията си към обществено-политическия живот. Просто ще продължа да работя в този дух, с чест и достойнство.

Все още е рано да коментирам дали ще бъде направена ревизия на предишното управление. За мен е важно сега да се определят приоритетите, да се начертаят най-краткосрочните и важни неща за развитието на Старозагорска област. Важно е да има приемственост във властите”, категорична е Микова.

Гергана Микова е родена на 28 август 1969 г. в Хасково. Средното си образование завършва в ЕСПУ ”Черноризец Храбър” в Пловдив, а висше в ПУ ”Паисий Хилендарски”. В Стара Загора живее и работи от 1994 г.

През 1995 г. започва работа като репортер в Регионална телевизия ”Верея”, а по-късно като редактор на сутрешен блок и програмен директор.

От 2010 г. е част от екипа на ТВ СКАТ, където работи и до днес като директор на Регионален офис Стара Загора и Пловдив.

Гергана Микова е сред учредителите на ”Национален фронт за спасение на България”, регионален координатор за Старозагорска област и общински съветник втори мандат от НФСБ. Член е на Постоянната комисия по Социална политика и е председател на Комисията за борба с корупцията и предотвратяване на конфликт на интереси.

В средата на февруари т.г. служебният кабинет освободи от поста областен управител Георги Ранов и назначи проф. Веска Шошева.