НФСБ почете делото на светите братя Кирил и Методий
Членове и симпатизанти на патриотичната партия отбелязоха празника 24 май в цялата страна
24.05.2017г.

Членове и симпатизанти на ”Национален фронт за спасение на България” в Бургас по традиция отбелязаха празника на славянската писменост. На 24 май народните представители от парламентарната група на Обединените патриоти Валентин Касабов и Христиан Митев, общинските съветници от родолюбивата партия д-р Бойко Миразчийски, Ангел Божидаров, Ивайло Вагенщайн и Георги Дражев, заедно представители на „Средна европейска класа“ поднесоха цветя и венци пред паметника на светите братя в Приморския парк.

„Днешният ден е уникален български празник без аналог по света, защото са малко народите, които могат да се похвалят със собствена азбука и писменост. Значението на 24 май трябва да се припомня постоянно, защото именно образованието е това, което е помогнало на нашия народ да оцелее през тъмните векове на османското робство“, заяви Ангел Божидаров.

Светлата дата бе отбелязана от членове и съмишленици на НФСБ и в София, Сливен, Варна, Кърджали, Пловдив, както и в много други населени места в страната.