Валери Симеонов бе гост на тържествата в Приморско
25.05.2017г.

С незабравима програма Приморско отбеляза своя празник, който съвпада с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Тази година морският град чества и 20 години от обявяването си за община.

Празничната програма бе официално открита в амфитеатъра с емоционално слово на кмета д-р Димитър Германов. Гости на събитието бяха вицепремиерът по икономическите и демографските въпроси Валери Симеонов, областният управител Вълчо Чолаков и Негово високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий, който благослови града и населението му.

Вицепремиерът Валери Симеонов отправи поздравления към жителите на Приморско от името на министър-председателя и от коалиционното правителство. Освен здраве и просперитет, той пожела и успешен летен сезон.

Официалните гости посетиха местния Исторически музей, където разгледаха изложените експонати. Те се запознаха отблизо с гостуващата изложба от монети на скитските царе и получиха подробна информация за ценните находки на музея.

Най-голям интерес предизвика златното съкровище от времето на Александър Македонски, което бе открито миналата година в местността Силихляр край Приморско. Безценната находки е разположена във витрина в новоизградения трезор на музея.