Проблемът с циганската миграция да е сред приоритетите при европредседателството на България
Европредседателството ще промени облика на държавата ни, но от нашата подготовка зависи тази промяна да бъде изцяло в наш интерес, каза депутатът от НФСБ Петър Петров
19.06.2017г.

Обединените патриоти ще настояваме проблемът с вътрешната миграция в Европейския съюз, по-точно с циганската миграция, да бъде сред приоритетно поставените от България по време на председателството й на Съвета на ЕС през 2018 година. Това съобщи в студиото на телевизия СКАТ депутатът от ”Национален фронт за спасение на България” в групата на Обединени патриоти Петър Петров.

Той бе категоричен, че това е сериозен проблем, който засяга все повече европейски държави днес.

Петров, който е зам.-председател на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол над европейските фондове съобщи, че до дни се очаква да бъдат публикувани и подписани приоритетите на т.н. тройка Естония, България и Австрия, която поема председателството за следващите 18 месеца.

Част от тях ще са и наши, като официално българските приоритети ще станат ясни около 20 декември, тази година. Западните Балкани е една от темите, които се смята, че България ще постави.

Европредседателството, което България поема от 1 януари 2018 г. ще промени облика на държавата ни, но от нашата подготовка ще зависи тази промяна да бъде изцяло в наш интерес, каза още патриотът от НФСБ.