Славчо Атанасов: Институцията „Детски омбудсман“ е наложителна
В „Бележник 2017“ Национална детска мрежа постави оценка 3.20 на институциите за грижата им към децата
19.06.2017г.

Кръгла маса ще събере до месец в Парламента представителите на министерства, експерти и неправителствени организации за очертаване на нови приоритети по отношение на грижата към децата.

Това съобщи депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти и председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов след заседание на комисията, на което бе представен доклад на Национална детска мрежа.

Организацията показа годишния си анализ „Бележник 2017: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“, който оценява изпълнението на ангажиментите на различните държавни институции в политиките, касаещи грижите за децата и семействата.

144 организации, родители и деца са се включили в анализите, на базата, на която е поставена оценката. Средният годишен успех в „Бележник 2017“ е среден 3.20, съобщи Георги Богданов от Национална мрежа за децата.

Традиционно в „Бележник 2017“ се прави преглед и оценка на ангажиментите на институциите в пет основни области – „Общи принципи по Конвенцията на ООН за правата на детето“, „Семейна среда и алтернативни грижи“, „Здравеопазване“, „Образование“ и „Правосъдие“.