Антон Киссе: Българите в Украйна оценяваме направеното от „Обединените патриоти“
30.06.2017г.

„Подкрепата на „Обединените патриоти“ е най-крепката връзка между българите извън България и България. Ние оценяваме това, което те направиха тази година с първите реални стъпки по облекчаване на режима на работа по Черноморието“. Това заяви председателят на Асоциацията на българите в Украйна и народен представител в украинската Рада Антон Киссе след среща в Народното събрание с депутатите от групата на патриотите.

Повече възможности за работа в България за наши сънародници от Украйна и създаването на гаранции от страна на работодателите беше една от темите, обсъдена на срещата, инициирана от патриотите, съобщи Антон Киссе.

Увеличаване на бройката за наши сънародници от Украйна, които да учат в български вузове, както и промени в законодателството, свързани с режимите за издаване на разрешителни за работа и гражданство са обсъждали още народните представители от „Обединени патриоти“ с Антон Киссе.

Държавата ни е в огромен дълг към българите в Украйна, коментира след срещата и депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти Йордан Апостолов, който от години поддържа отношения с представители на българската общност там. По думите му българските институции трябва да покажат с реални действия грижата за сънародниците ни в Украйна, така че да не ги изгубим като българи, които независимо, че са граждани на Украйна имат силен дух и българско самосъзнание.