Патриотите: ” Циганите в Асеновград живеят в паралелна държава”
30.06.2017г.

От парламентарната трибуна днес народният представител доц. Милен Михов прочете декларация от името на ПГ на ”Обединени патриоти”, по повод събитията от последните дни в Асеновград.

Както припомнят патриотите, напрежението там бе провокирано от ”безчинството на самозабравила се група цигани, която арогантно и „с особена дързост“, според обвинението на прокуратурата, нападна с колове, камъни и лопати български деца, спортуващи в язовира над града”.

”И ако случилото се край язовира е ужасяващо дързък инцидент, то последвалото сбиване пред болницата в града, където озверяла тълпа от около 150 цигани се саморазправя с вече пострадалите деца и техните родители пред очите на 6 служители на реда, е нагло, цинично и брутално демонстриране на безнаказаност” - категорични са от ”Обединени патриоти”.

В декларцията на патриотите се изтъква още: „Циганите от квартал „Лозница“ в Асеновград показаха ясно, че живеят в паралелна държава. Че нямат страх от закона и, че за тях важат единствено правилата на техния племенен ред.

Тази нагла проява на насилие е следствие на вече 30-годишната политика на държавата по даване на безгранични права на тази етническа група без да им бъдат вменявани задължения.

Това цинично погазване на обществения ред е следствие и на милионите левове, потекли в джобовете на всякакви грантово-либерални организации, които от години защитават пламенно всякакво циганско своеволие, за да приберат в края на месеца с треперещи, потни ръчички поредния долар от съмнителни фондации, които се опитват да ни вменят вина за това, че се опитваме да въведем ред в собствената си държава”.

Патриотите припомнят, че преди 10 години в квартал „Моленбек“ в европейската и белгийска столица Брюксел, държавата се оттегли от гетото и там не влизаше полиция. В следствие на това, населението там се радикализира и либералната европейска толерантност се взриви на летище „Завентем“ на 22 март 2016 г.

„Напомняме, че българската държава се е оттеглила от гетата в България и кълновете на радикалния ислям са поникнали в махалите на Пазарджик, Пловдив и Асеновград… Делото за радикален ислям се точи вече години и присъдите са неадекватно ниски” - изтъкват от ОП.

В декларацията им се заявява: „С оглед на всичко дотук ние, като част от управляващото мнозинство, заявяваме категорично, че ще вземем всички необходими мерки и с необходимата твърдост ще гарантираме обществения ред. Ще насочим всички усилия на държавата, за да спрем безчинствата на всички онези граждани, които с „особена дързост и цинизъм“ се саморазправят по улиците на българските градове и села.

Държавата трябва да предприеме всички действия по премахване на незаконните къщи в махалата в Асеновград, а и навсякъде другаде и да изсели всички онези хора, които нямат адресна регистрация и са се самонастанили незаконно”.

В края на документа е обобщено, че трябва да се вземат всички необходими мерки, за да се възстанови реда и да демонстрираме твърда решителност, че всички български граждани имат еднакви права, но и еднакви задължения. „Толерантност към което и да е беззаконие днес, утре ще се взриви така, както вече виждаме в западна Европа” - категорични са патриотите.