Валери Симеонов: Слънчев бряг е курорт без всякакъв контрол. Ще сложим край на това
03.07.2017г.

В един часа след полунощ в събота със специален калиброван уред вицепремиерът Валери Симеонов е извършил проверка по централната алея в Слънчев бряг, както и край „прословутата група заведения на Южния плаж“.

„На 400 метра от „Бедрум“, което заедно с побратимите си - другите три заведения, тормози целия залив, констатирахме 91,9 децибела при максимално допустими в заведението 40 децибела. Можете да си направите извода за какво брутално газене на законите и нормативните уредби става въпрос“, изтъкна пред медиите Симеонов след първото заседание на координационният съвет за сътрудничество и институционално взаимодействие в областта на туризма, състояло се днес в Бургас.

Вицепремиерът коментира и многобройните атракциони, които се изнасят вечер в Слънчев бряг. „По централната и крайбрежната алея се появяват стотици нелегални обекти, които предлагат всякакъв тип услуги на опиянените туристи - футбол, снимки с папагали колички, боксови круши, лостове за набиране... Всичко това е с едни колелца, които се избутват на централната алея, която става непроходима. Вечер Слънчев бряг е курорт без всякакъв контрол. На това ще бъде сложен край“, категоричен бе той.

Валери Симеонов заяви, че ще се пристъпи към конфискация на триколките в курорта, които се отдават на туристи. „Хлапета летят между летовниците с превозните средства със скорост 30-40 км/ч, а това създава сериозен риск от инциденти. Хората, които ги отдават пък не си и помислят да издават касови бележки”, изтъкна още вицепремиерът.