”Обединени патриоти” съдействаха на жители на Асеновград да внесат подписка в парламента
07.07.2017г.

Жители на Асеновград внесоха в парламента подписка с редица искания във връзка с напрежението между българи и роми в града. Те настояват за събаряне на всички незаконни постройки и изселване на незаконно живеещите там.

Съдействие им оказаха от ”Обединените патриоти”. Пред медиите депутатът Искрен Веселинов обясни, че от ОП няма да позволят случаят да затихне и мерките да бъдат моментни.

”Подписката има няколко искания - преди всичко справедливо и бързо възмездие на всички виновни за побоя над децата”, заяви патриотът.

Хората искат въоръжена охрана на язовира и по-сериозно полицейско присъствие в града.

Настоява се и за спазване на закона от всички и хора с няколко присъди да не бъдат на свобода. Искрен Веселинов оповести още, че асеновградчани искат, когато някой застрашава живота им, полицията да го арестува и той да понесе справедливо наказание.

Един от подписалите петицията е известният художник Папа Жан, чийто внук е един от битите в Асеновград гребци. „Заели сме се каквото можем да помогнем за пълната интеграция на тези хора, защото нещата са извън контрол. Искаме да ги интегрираме чрез културни мероприятия, чрез задължително обучение в училищата” - изтъкна именитият майстор на четката.