След среща с Валери Симеонов Асеновград спира протестите
Всички сигнали за заплахи на етническа основа, които и в момента получават протестиращите, ще се докладват лично в кабинета на вицепремиера
10.07.2017г.

Инициативният комитет от Асеновград прекратява протестите в града за две седмици, стана ясно след среща на гражданите с вицепремиера Валери Симеонов, който благодари за това тяхно решение.

Пред Агенция „Фокус” Иво Величков, член на Инициативния комитет в Асеновград, заяви: „Срещата беше конструктивна, поеха се конкретни ангажименти, изтъква той.

Най-важната договорка е, че в ромската махала ще се открие подучастък на местното полицейско управление, като за целта ще се осигури и нужната сграда.

Поет е и ангажимент да се осигури охрана на спортуващите деца, които бяха тормозени от ромите. Ще бъде въведена забрана за къпане във фонтаните и всякакви незаконни действия в центъра на Асеновград.

Всички сигнали за заплахи на етническа основа, които и в момента получават протестиращите, ще се докладват лично в кабинета на вицепремиера Валери Симеонов.

От своя страна, той е информирал асеновградчани, че 843 цигани преселници са били хванати без адресна регистрация и вече са напуснали града, а проверките са установили 15 незаконни постройки, като институциите започват процедура за премахването им!

„Удовлетворени сме. Сроковете за изпълнение на тези искания са две седмици. След две седмици ще имаме среща с вицепремиера Валери Симеонов. За две седмици спираме протестите, за да да видим резултатите“, заявява пред медиите Иво Величков.