Обединени патриоти връчиха 10 хиляди подписа в защита на битите в Асеновград деца
12.07.2017г.

Народни представители от ПГ на Обединени патриоти внесоха при председателя на НС Димитър Главчев днес подписката, която родителите на битите в Асеновград деца и жители на градчето връчиха на патриотите. Заместник-председателите на парламентарната група Валентин Касабов и Искрен Веселинов и секретарите Борис Ячев и Юлиан Ангелов, както и проф. Станислав Станилов представиха пред Димитър Главчев повече от 10 хиляди подписа в защита на битите деца и с искането за бързо и справедливо наказание на виновните.

Подсигуряването на въоръжена охрана на язовир „40-те извора“, искането за това хората с тежки присъди да не бъдат освобождавани предсрочно са още сред исканията, под които хората в Асеновград са сложили подписите си.

Припомняме, че протестите в Асеновград спряха след като вицепремиерът Валери Симеонов се ангажира със случая и изпълни дадените още в първия ден след инцидента обещания. „Така, както обещахме – има денонощно полицейско присъствие, предприети са спешни следствени действия спрямо лицата, замесени в конфликта, започна описването на незаконните постройки – 17 вече са установени“, каза при срещата си с хората в Асеновград Валери Симеонов.

Вицепремиерът бе категоричен, че ще се разследва всичко и нищо няма да бъде покрито.

Председателят на Парламента Димитър Главчев се е ангажирал на днешната среща с народните представители от Обединени патриоти да свика спешно комисиите, които имат отношение и биха могли да се ангажират със случая.

Държавата трябва да се намеси ефективно и да се инициират сериозни законодателни промени срещу циганската престъпност, коментира след срещата с асеновградчани и след разговорите при Димитър Главчев патриотът от НФСБ Борис Ячев.