ДОСТ се уплаши от патриотите в Шумен и избяга да празнува 15 юли в Разград
Представители на „Национален фронт за спасение на България“ обаче ще ги чакат и там
14.07.2017г.

Благодарение на навременната намеса на регионалния координатор на „Национален фронт за спасение на България“ в Шумен Наталия Стефанова, слугите на Турция от партията на Лютви Местан се отказаха от скандалното честване на победата на Ердоган над опозицията в Турция на 15 юли в родния град на Панайот Волов.

Срамното събитие бе насрочено за събота, от 11,00 часа, в сградата на шуменския драматичен театър ”Васил Друмев”.

Още вчера патриотите реагираха с протестна декларация и настояха местната и държавната власт да си влязат в правомощията и да предотвратят провокативната проява, която е заплаха за националната сигурност на България.

„Национален фронт за спасение на България” в Шумен категорично се противопоставя на поредната нагла провокация от страна на Генералното консулство на Турция в България и антибългарската партия ДОСТ, които съвместно са организирали тържество в града за 15 юли - годишнината от опита за преврат в югоизточната ни съседка, използван от Ердоган като повод да погази човешките права в страната си и да смаже опозицията си”, се казва в текста, разпространен до медиите.

От НФСБ-Шумен обявиха готовност да излязат на протест пред сградата на драматичния театър в събота. Днес към протеста им се присъединиха и представители на ВМРО и „Атака“ в града, които поискаха директорът на културната институция веднага да си подаде оставката.

От наш източник в града научихме, че подплашено от развоя на събитията, ръководството на ”Васил Друмев” е помолило днес гостите си да търсят друго място за своята антибългарска изява.

Припомняме, че че в много страни в Западна Европа забраниха подобни прояви с участие на представители на турската държава.

Турските дипломати и местната агитка на ДОСТ са се обърнали за съдействие към Областна управа, да им предостави скришно място за честването на Ердоган, за да не предизвикват справедливия гняв на шуменци, но от държавната администрация да им отказали.

Десант научи, че все пак скандалната проява, чиято цел е недвусмислена - търсене на влияние сред българските турци и в този смисъл тя е насочена срещу националната сигурност на България, ще се проведе.

Новото място за среща на слугинажа на Турция е хотел „Картуун“ в Разград, научи преди минути Десант. Това, което ДОСТ и турските дипломати още не знаят е, че и там ги чакат патриотите от НФСБ.

Не е зле обаче освен тях и Десант, и службите за национална сигурност да се поинтересуват от въпросното честване на спорния празник на чужда държава и на тиранина, потопил държавата си за една година в страх, масови арести, разправа с невинни граждани и полицейски репресии срещу всеки, дръзнал да протестира.

Десант ще продължи да следи случая.