Обединени патриоти и проф. Николай Петров проведоха среща за проблемите в здравеопазването
Нужна е повече справедливост спрямо истинските инвалиди, категоричен бе Валери Симеонов
19.07.2017г.

Приоритетите в здравния сектор, проблемите и начините за решаването им обсъдиха в Народното събрание днес ръководството на ПГ на Обединени патриоти и екипа на здравния министър проф. Николай Петров.

В срещата по-късно се включи и вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

Това е първият от поредицата подобни разговори, които Обединени патриоти започват с ресорните министерства с оглед на приоритетите, залегнали в управленската им програма, която е част от общата програма за стабилно управление.

Идеята да се синхронизира с изпълнителната власт не само работата по приоритетите, но и законодателната дейност, така че в пленарна зала да влизат закони, предварително обсъждани детайлно, които да получават сериозна подкрепа.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов постави въпроса с оздравяване на системата за инвалидните пенсии и оттам намирането на ресурс за индексиране на всички пенсии, не само на минималната – ангажимент, който Обединени патриоти са поели към избирателите си.

Нужна е повече справедливост спрямо истинските инвалиди, категоричен бе Валери Симеонов.

Председателят на групата на Обединени патриоти Волен Сидеров се обяви за радикална реформа в Националната здравно-осигурителна каса и призова да се спре с изтичането на пари. Той бе категоричен, че е нужно болниците да бъдат повече болници и по-малко търговски дружества.

Зам.-председателят на групата на Обединени патриоти Искрен Веселинов постави въпроса за необходимите мерки срещу циганското насилие над медици в Спешната помощ.

Борбата срещу наркотиците и здравната профилактика са приоритети, залегнали в предизборните програми на Обединени патриоти - действия по които предприехме както в миналия мандат, така и в този, подчерта народният представител Борис Ячев.

Министър Николай Петров заяви, че подкрепя всички действия на тясно сътрудничество с народните представители в името на това тежките проблеми в сектора на здравеопазването да бъдат решавани по-резултатно. Той също подчерта значението на профилактиката за здравното министерство. По думите му до края на годината се очаква унифицирана стратегия за мениджмънта на лечебните заведения.