Валери Симеонов: Проблемът с шума в курортите може да бъде решен и без законови промени
21.07.2017г.

Ако се наложи, държавата ще приложи сила срещу собствениците на хотели и заведения по Черноморието, които нарушават правилата за наднормени нива на шума нощем. При нужда ще се активират и законови промени.

Това коментира във Варна вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов във връзка с няколко случая на заведения в „Златни пясъци”, които тормозят туристите с шумна музика след 23 часа, съобщава Mоrеtо.nеt.

По думите му засега проблемът може да бъде решен с подзаконови актове на ресорния министър и по-чести проверки от страна на Общините.

Заместникът на министър-председателя коментира още, че все пак множеството проверки в курортите имат дисциплиниращ ефект и нарушенията през този сезон са по-малко в сравнение с предходни години.

„Като цяло изискванията за норми на шума се спазват с няколко изключения в заведения на „Златни пясъци” и на територията на община Аксаково”, обобщи Валери Симеонов.

Вицепремиерът отчете, че вече няма оплаквания за силна музика от заведенията на Южния плаж във Варна. И добави, че общините трябва да се възползват от правото си да затварят обекти след всяко второ нарушение.