Хотелиерите в Златни пясъци подкрепиха акциите на Валери Симеонов срещу шума
19.08.2017г.

Съюзът на хотелиерите - к.к. Златни пясъци и Съюзът на собствениците за развитие на к.к. Златни пясъци заявиха в своя декларация подкрепата си на мерките на вицепремиера Валери Симеонов, предприети срещу нарушителите на закона и в защита интересите на туристическия бранш. Те окачествиха тези проблеми като общи за цялото Черноморие.

”С предприетите мерки от вицепремиера г-н Симеонов, държавата за първи път в негово лице показа, как следва да се реши толкова наболял проблем, с толкова дългото отлагане на решаването му, като контролните органи пишат предписания и маркират дейности, водещи до нерешаване на проблема.

Предприетите мерки от вицепремиера г-н Симеонов показаха нагледно, как следва да се защитават интересите на сериозните инвеститори в туризма, които са предимно хотелиерите, а не наложилата се в годините практика, да се толерират собствениците на алеи, концесионерите и наемателите на бараките на плажа, което няма нищо общо с туристическата дейност, като хотелиерите плащат рекламации за тяхното неспазване на закона.

Надяваме се, че със същата решителност държавата ще подходи и при справянето с другите големи проблеми - временните търговски обекти в курортите и концесиите на плажа” - се казва в декларацията на хотелиерите от Златни пясъци.

Междувременно на редакционната поща на ”Десант” получихме имейл от Димка Барбова, която ни пише: ”От 5 години сме подложени на терор от заведението на централен плаж Обзор!

Пред очите на всички след 24 ч. то се превръща в дискотека. Къде не сме подавали жалби, но без резултат. Шумът продължава до зори.

Всички къщи по ул. ”Черноморска” около парка сме тероризирани. Нашите почиващи също се оплакват от шума и не можем да им обясним кой позволява това безобразие.

Време беше да покажете ,че имаме закон и държава. Благодарим ви за силата и надеждата, която ни давате!” - завършва писмото си нашата читателка, изказвайки благодарността си на вицепремиера Валери Симеонов.