Представители на ”Обединени патриоти” ще се срещнат с членове на Венецианската комисия
11.09.2017г.

На 12 септември 2017 г. (вторник) от 12,40 ч. в зала „Запад“ на Народното събрание ще се проведе среща на депутати от ПГ на „Обединени патриоти“ с представители на Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианска комисия).

Целта на посещението на членовете на Венецианската комисия в България е оценка на напредъка на съдебната реформа и изготвяне на становище по ЗИД на Закона за съдебната власт.

На срещата ще присъстват депутатите от ОП Борис Ячев, Христиан Митев, Борис Вангелов, Емил Димитров, Николай Александров и Павел Шопов.

Делегацията на Венецианската комисия включва Рихард Барет - член на комисията от Ирландия, заместник генерален-директор в службата на Главния прокурор, Мартин Куйер - член на комисията от Холандия, старши правен съветник в Министерство на правосъдието, Александър Барамидзе - заместващ член на комисията от Грузия, първи заместник-министър на правосъдието, Гуидо Неппи Модона - заместващ член на комисията от Италия, бивш конституционен съдия, професор в университета в Торино, Григорий Диков - правен сътрудник към Венецианската комисия, генерална дирекция „Права на човека и върховенство на закона“ в Съвета на Европа.