Депутатътот НФСБ Христиан Митев за ревизията на приватизационните сделки
07.11.2017г.

„Идеята за ревизиране на приватизационните сделки е заложена в предизборните програми на НФСБ и патриотичната коалиция още през 2014 г, както и сега - през 2017. Във всичките случаи сме разглеждали това не като акт, насочен срещу някого, а като възможност да се върне чувството на справедливост у българските граждани“.

Това заяви народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев в коментара си за настоящата идея на ГЕРБ да се разследват приватизационните сделки на прехода. В участието си в предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия той уточни, че идеята е добра, но тя трябва да се реализира като се съблюдават принципите, заложени в Конституцията.

Все още няма готов законопроект, работата е на етап идеен проект, стана ясно от думите на Христиан Митев. „В единия вариант се предлага да няма давност по отношение на престъпления, свързани с приватизацията. В другия се предлага възобновяване на давност и на срок. Това означава, че ако е изтекъл или изтича давностният срок за наказателно преследване на евентуално извършено престъпление, той да може да започне отначало”, уточни народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“.