Божидар Димитров: Колкото повече нападат патриотите, толкова повече българи ще гласуват за тях
ДПС е една етническа партия с няколко еничари и еничарки. БСП и ДПС вдигат шум, за да не бъдат забравени, казва историкът
07.11.2017г.

Колкото повече нападат Обединени патриоти и персонално Валери Симеонов, толкова повече българи ще гласуват за тях. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия историкът проф. Божидар Димитров.

„Няма как Бойко Борисов да махне патриотите от властта, за които са гласували 600 000 българи и да се коалира с ДПС, зад които стоят 300 000 души. Движението за права и свободи трябва да се яви на избори и да спечели значителен брой гласове, за да може с депутатите на ГЕРБ да направи мнозинство в парламента. Никога няма да стане това“, отсече професорът.

„ДПС е една етническа партия с няколко еничари и еничарки. БСП и ДПС вдигат шум, за да не бъдат забравени. Ако не го правят, ще имат по-малко гласове. Затова са тези подскачания с втората или третата братовчедка на някой депутат“, добавя историкът.

Той отрече да се връща в политиката.

„Човек, колкото и да бяга, ако политиката го преследва, в един момент го настига и скача отгоре му. Прави му предложение, за което не може да откаже и той се съгласява. Това, което възнамерявам сега, е да си издам мемоарите. Водя преговори с едно издателство. Смятам да се занимавам с политически анализи“, заяви Димитров.

Той сподели, че е бил на учредяването на първата структура на ГЕРБ. „Това беше в Бургас. Отидохме с Бойко Борисов. Нито той, нито аз бяхме членове на партията, която още не бе формирана“, уточнява бившият диоректор на Националния исторически музей.