Христиан Митев: Трябва да се знае кой е участвал в скандалната приватизация
През годините доста политици говореха за отварянето на т.нар. „досиета на прехода“ и с ревизията на приватизационните сделки това може да стане, категоричен е депутатът от НФСБ в групата на патриотите
09.11.2017г.

„Идеята да се ревизира приватизацията цели на първо място да се възстанови чувството за справедливост у хората“. Това заявява в интервю за в. „Стандарт“ народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев. Според него е реално със законови промени да се възобнови срокът на давност за приватизационните престъпления.

По думите на Митев, чувството за справедливост в обществото днес е силно накърнено заради извършените престъпления и закононарушения. „Никой не понасяше някаква отговорност при явни примери за скандална приватизация. Затова, едната цел на ревизията на приватизацията е това да бъде осветлено, а и през годините доста политици говореха за отварянето на т.нар. „досиета на прехода“, посочи депутатът, който е и зам.-председател на парламентарната правна комисия.

По думите му, разкриването на истината за приватизацията ще доведе до по-голяма публичност и прозрачност кой участва в тези сделки.

„Все още няма готов законопроект, работата е на етап идеен проект. Правят се консултации с експерти по наказателно и конституционно право, доколко е възможно да бъде направена промяна в Наказателния кодекс, с която да се възобнови давността на престъпления, извършени в процеса на приватизацията – било то документни престъпления, за които давността е изтекла по сега съществуващите норми“, посочва депутатът от НФСБ.