Депутатът от НФСБ Георги Колев: Реформа в НЗОК задължително трябва да има
Националната здравноосигурителна каса трябва да бъде демонополизирана, защото добрата конкуренция ражда и добра услуга
15.11.2017г.

„Демонополизация на Националната здравноосигурителна каса трябва да има защото добрата конкуренция ражда добра услуга и получаваме добро здравеопазване при едни и същи пари“. Това заяви пред здравния портал Cinicа.bg депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на Здравната комисия в Парламента Георги Колев.

В отговор на въпроса дали „Обединени патриоти“ ще настояват за промени в бюджета на НЗОК между първо и второ четене, Георги Колев подчерта, че това, което патриотите искат, е да има равен достъп до медицински дейности, откриване на заболяванията в ранен стадий, евтино и качествено лечение.

„Няма заболяване, което да бъде открито в ранен стадий и да не може да бъде излекувано. Трябва да насочим усилията към превенцията. Имаме министерство на здравеопазването, а се занимаваме с болестолекуване. Ако ще говорим за здравеопазване, наистина трябва да насочим усилията си към превенцията“, категоричен е Георги Колев.

„Кирил Ананиев е доказан професионалист“, каза за новият здравен министър Георги Колев. По думите му Кирил Ананиев е наясно с проблемите в здравния сектор и с това какво трябва да се направи.