Славчо Атанасов: „Около 60 % от децата не се чувстват сигурни в училище заради агресията”
27.11.2017г.

„Около 60 % от децата не се чувстват сигурни в училище именно заради проявите на агресия“. Тези данни на Института по криминалистика и криминология на МВР оповести в предаването „Лице в лице“ на BT депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

Той бе категоричен, че проблемът с агресията сред децата стои изключително сериозно пред обществото ни днес и за неговото решаване са необходими спешни мерки.

По думите на Славчо Атанасов не бива да оставаме на ниво „говорене“ и само да поставяме проблема.

В интервю за предаването „Законът и Темида“ на Българското национално радио той подчерта, че Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта вече е инициирала законодателни промени с конкретни срокове.

„В резултат на проведените от нас дискусии и кръгли маси се сформира работна група, която започна работа по законодателните промени. В нея влязоха представители на министерствата, имащи отношение към работата с деца, на държавни агенции, съдии, прокурори, психолози и неправителствени организации.

Вече има постъпили сериозни предложения за промени в Семейния кодекс, Закона за защита от домашно насилие, Закона за закрила на детето, Гражданско-процесуалния кодекс и др“, посочи Славчо Атанасов.