Борис Ячев: ДПС не са конструктивна опозиция
29.11.2017г.

„Мустафа Карадайъ се произнася неподготвен – при положение, че става дума за един толкова позорен акт от българската история, какъвто е Ньойския договор. Видно е, че не е историк, но преди да говори, трябваше малко от малко да се запознае. Всичко друго говори за липсата на историческа култура и историческа памет“.

Това заяви депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти” Борис Ячев по повод декларацията на ДПС, направена днес в Парламента, с която от Движението настояха президентът и правителството да се били разграничили от „антидържавните прояви на националистите и опитите им да прекрояват границите“, визирайки факелното шествие, с което бе отбелязана годишнината от подписването на Ньойския договор.

По думите на Борис Ячев, с днешния си акт ДПС са доказали, че търсят всяка една възможност – колкото незначителна или изкривена да е тя, да критикуват „Обединените патриоти” и да поставят под съмнение факта, че те са стабилизиращ фактор за управлението.

„С подобни актове на реваншизъм и дребнотемие, на изсмукване на проблеми от пръстите и опити за дискредитиране на всяка цена показват, че ДПС не са конструктивна опозиция, а преследват единствено неистовото си желание за изваждане на патриотите от властта, за да влязат те. Боли ги, много ги боли, че ние провеждаме последователна политика ДПС веднъж завинаги да бъде свалено от политическата сцена“, посочи Борис Ячев.