Скръбна вест. Напусна ни бившият общински съветник от НФСБ Гинка Дянкова
След продължителна битка с коварно заболяване, тази сутрин, на 63-годишна възраст, от този свят завинаги си отиде една светла личност
18.12.2017г.

След продължителна битка с коварно заболяване, тази сутрин, на 63-годишна възраст, завинаги ни напусна Гинка Дянкова. Общински съветник от НФСБ в предходния мандат, тя бе най-ревностният защитник на жителите на квартал Крайморие, а голямата й победа бе църквата ”Св. Пимен Зографски“. В последните години тя бе в Ксанти, Гърция, където ще бъде погребана.

Като учителка по биолагия, с 30-годишен стаж в професионалната гимназия по строителство в Бургас, Гинка Дянкова е останала завинаги в сърцата на няколко поколения нейни възпитаници. Не само като справедлив и отговорен учител, но и като човек, готов винаги да застане на страната на доброто и на правдата.

Гинка Дянкова бе общински съветник в Бургас от 2007 г. до 2011 г. - първо от Атака, а после премина в групата на Независимите. В периода 2014 – 2015 г. тя отново влезе в Общинския съвет, на мястото на незабравимия и непрежалимия Валентин Фъртунов, след внезапната му кончина.

Жителите на бургаския квартал Крайморие днес загубиха в лицето на Гинка Дянкова най-ревностният си защитник. Голямата й победа бе църквата ”Св.Пимен Зографски“, която без нейната последователност, борбеност и упоритост, вероятно още нямаше да бъде построена.

Затова и по време на официалната церемония на полагането на първата копка на храма Господен, негово преосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий благодари само на една жена – на Гинка Москова Дянкова.

С присъщата си правдивост и настойчивост, тя успя да задвижи общината и да издейства изграждането на нова детска градина и детска площадка в квартала. Нейна бе идеята за изграждането на храм и в бургаски жилищен комплекс ”Славейков”.

Сърцата, артистична, тя се включваше във всички инициативи, свързани с българския дух и традиции, дори в заснемането на фолклорните клипове на СКАТ.

Съболезнования към близките й!