Патриотите отбелязоха рождението на Христо Ботев в Бургас
Вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов поднесе венец пред паметника на Ботев в Морската градина
06.01.2018г.

На 6 януари – денят, в който цялата страна отбеляза 170 години от рождението на един от най-великите българи – Христо Ботев, родолюбците от НФСБ и Средна европейска класа отдадоха в Бургас почит на гениалния поет революционер.

Пред паметника му в Морската градина венци и цветя поднесоха вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов, заместник-председателят на партията Валентин Касабов, депутатът Христиан Митев, областният координатор на патриотите Иван Кузманов, общински съветници и симпатизанти на родолюбивата партия, журналисти от телевизия СКАТ и сайта Десант.

„Ботев е част от нашите разбирания за България. Той изцяло е вплетен в духовността на българския народ със своето творчество, със своя героизъм, със своя талант, свободолюбие и дай, Боже, тази памет да продължава бъде почитана и уважавана. Както показват всички наши възрожденци и всички наши български герои, пред които се прекланяме и които са изградили българския духовен мир, саможертвата е най-значима и най-необходима, когато става дума за защита на националните интереси, на свободата на народа, на независимостта”, каза пред паметника на Христо Ботев Валери Симоенов.

„Днешна България я има благодарение на саможертвата на великите революционери, включително и Ботев – гениалният поет и революционер. Не бива да забравяме, че бъдещето на нашите деца зависи от нашата родова памет. И саможертвата е част от тази памет.

Така че, когато говорим за Ботев, нека си спомним кой е той и какво е направил за България. Нека си спомним, че България е единственото нещо, за което си струва да умрем“, добави Валентин Касабов.