В. Симеонов: Повишаването на полицейските възнаграждения не е съгласувано с Патриотите
12.01.2018г.

Допълнителните 100 млн. лв., които премиерът Бойко Борисов одобри за повишаване на полицейските възнаграждения, не са съгласувани с Патриотите, обяви в студиото на „Тази сутрин” по Би Ти Ви вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му, във вторник предстоят обсъждания между коалиционните партньори. Полицейските протести той нарече рекет и добави, че даването на тези пари е „наливане на вода в каца без дъно”.

„Има достойни служители на МВР, но трябва да се направят промени, за да бъдат ефективно използвани парите” - заяви той.

Вицепремиерът добави, че иначе е спокоен за коалицията.

Той е категоричен, че установяването на НФСБ на „Раковска” 134 не е подарък. „Вчера влязохме в тези помещения, които ни се предоставиха. В плачевно състояние са, не е правен ремонт”, коментира лидерът на патриотичната формация и сподели, че за него сградата е знакова, защото е сред първите основатели на СДС в Бургас.

По повод нова снимка, показваща Елена Йончева при срутен участък от ограда при турската граница, Валери Симеонов заяви, че районът е със силно пресечен терен и там често върлуват природни стихии. „В периода на големи дъждове има паднали участъци - виждате ли какво се е съборила, каква стихия е. Наклоните са стръмни - почти 60-градусови, и това, което се вижда, са маса от дървета и камъни, които са срутили оградата”, описа той въпросната фотография.

Той бе категоричен, че там, където оградата се събаря от такива природни намеси, тя се възстановява незабавно. По-важното е, че на такива места има денонощна ограда, което Йончева услужливо е пропусналада спомене.

Когато вятърът събори керемидите от една къща, собственикът й просто трябва да ги нареди отново - образно коментира ситуацията зам.-министър председателят.

Вицепремиерът уточни, че в последните три седмици няма нито един минал през оградата. Той изказа мнението, че това е не само заради съдействието на турските власти, но и заради натрупания опит от полицаите.