Декларация № 1 на Национален фронт за спасение на България
12.01.2012г.

На 11-ти януари 2012г. Народното събрание на Република България гласува Декларация, която нанесе болезнен удар върху националните интереси на нашата държава. Този документ съдържа срамна квалификация, която може да изправи България на подсъдимата скамейка на Международния трибунал в Хага. Твърдението, че на наша територия, през 90-те години на 20 век, е извършено етническо прочистване, е невярно и вменява тежка вина на българската държава и народ . То поставя България в една група с престъпленията в Босна , Косово, Руанда и Судан, където имаше граждански войни, съпроводени от етническо прочистване, довело до десетки хиляди човешки жертви. Фактът, че до днес няма никакви международни решения и документи, обвиняващи България в етническо прочистване или дискриминация, говори за абсолютната правна несъстоятелност на Декларацията.

Широко известен е националният нихилизъм и готовност за обслужване на интересите на чужди държави, които демонстрират привържениците на Иван Костов и т.нар. „Синя коалиция”. За огромно съжаление, тази антибългарска Декларация бе подкрепена и от парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и част от независимите депутати, с което срамното решения събра почти пълно мнозинство при гласуването.

С приемането на тази Декларация, Народното събрание извърши историческо престъпление, като прехвърли отговорността за действията на диктаторския режим в комунистическата държава върху съвременна демократична България – страна, член на Европейския съюз. Това ясно показва, че пъпната връв между днешната власт и стария комунистически строй не е прерязана.

Политическите, правните и икономическите последици от тази Декларация ще бъдат понесени не само от нас, но и от следващите поколения българи, които дори не са чували за т. нар. „Възродителния процес”.

НАЦИОНАЛНИЯТ ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ категорично осъжда приетата в Народното събрание Декларация. Това е политически акт на слугинаж, който обслужва новите имперски амбиции на Турция и усложнява евентуалното обезщетяване на потомците на тракийските бежанци съгласно клаузите на Ангорския договор от 1925 г. Нещо повече: съществува реална заплаха изселниците в Турция да предявят претенции към България за икономически обезщетения, които ще изплащат българските граждани, а не управляващите, подписали Декларацията.

Призоваваме всички родолюбиви българи да протестират и се включат в подписката срещу поредното историческо предателство и национално самоунижение, извършени от най-висшия орган на държавната власт – Народното събрание!

ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ!

съпредседатели на партия НФСБ Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов