Под егидата на Валери Симеонов: Работна група от министри подхваща язовирите у нас
Най-опасните ще се ремонтират, заяви председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти” Волен Сидеров
25.01.2018г.

Вече има работна група от няколко министри, която ще се занимае с язовирите в България. Тя е под егидата на вицепремиера Валери Симеонов. До създаването й се стигна от частния случай с язовирната стена на „Бели Искър”, след като въпросът бе повдигнат от патриотите в Народното събрание.

Това съобщи на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ”Обединени патриоти” Волен Сидеров.

Той уточни, че ще се разгледа състоянието на всички около 6000 язовира и подобни водоеми у нас, на които ще се направи класификация и ако трябва ще се предприемат законови промени, „така че да не изпитваме опасност всяка пролет да стане бедствие и катаклизъм”.

„Аз се радвам, че вече няколко министри ще работят в тази работна група. Ще бъдат отпуснати съответните финанси, за да могат да се ремонтират стените на най-опасните язовири. Не само „Бели Искър“ - подчерта още Волен Сидеров. Лидерът на ”Атака” изтъкна, че българските язовири са наследство от една стара система, работеща на друг принцип.

”Много от тях вече са опасност и трябва да се види кои да останат, кои да се ремонтират и кои да бъдат префасонирани“ - категоричен бе той.