Валери Симеонов: Ще продължим да подкрепяме страните от Западните Балкани по пътя им към ЕС
Заместник министър-председателят приветства гостите на концерта по повод откриване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, проведен в Базиликата „Свети Стефан“ в Будапеща
26.01.2018г.

Заместник министър-председателят Валери Симеонов приветства гостите на концерта в изпълнение на камерен оркестър „Софийски солисти“ по повод откриване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, проведен в Базиликата „Свети Стефан“ в Будапеща.

В словото си вицепремиерът отбеляза хилядолетната история на българската държава, успяла да съхрани и развие до днешните им измерения европейската култура, ценности и постижения като създаването на славянската писменост от светите братя Кирил и Методий.

Валери Симеонов посочи, че вече 11 години България е предвидим и надежден европейски партньор, който аргументирано и конструктивно отстоява своите интереси.

Изказването постави основен акцент и върху подкрепата, която България ще продължи да дава на страните от Западните Балкани в техните усилия да изпълнят критериите за членство в Европейския съюз.

България се е доказала и ще продължи да се доказва като добър и загрижен съсед в един все още нестабилен регион, чиято стабилност, просперитет и принадлежност към европейските ценности пряко касае сигурността и благоденствието на Европа и на всеки европейски гражданин, каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидар на НФСБ.